Verrassend koffie start met een fantastische groene boon.
ROSS Coffee gebruikt alleen 100% Arabicabonen van Specialty Quality, geteeld op grote hoogte wat resulteert in een gevarieerd smaakpallet, een laag cafeïnegehalte en daarom weinig bitterheid. Door de uitstekende zorg tijdens het telen, oogsten, wassen en drogen, krijgt specialty coffee een smaakscore boven de 80%. En dat proef je.

ROSS Coffee bewaart de bonen in een geconditioneerde ruimte, wat maximaal smaakbehoud garandeert.

In de ambachtelijke branderij roast Wim de bonen traag en op lage temperatuur om alle verborgen kwaliteiten prijs te geven in een overheerlijke, ‘brownische’ koffie. Nergens in het proces wordt water toegevoegd. Dit zou de koffiebonen meer gewicht geven, maar minder aroma en smaak. Bij ROSS Coffee kiezen we resoluut voor smaak.

Onmiddellijk na het roasten worden de bonen ingepakt in een handige, hersluitbare verpakking met speciaal verluchtingsventiel. Zo blijven alle smaaksubtiliteiten van de bonen bewaard.