We hebben goed nieuws voor onze leden.

Aanvaard de cheques van Monizze en krijg toegang tot een netwerk van meer dan 450.000 consumenten

 

Info & aansluiten via Vlaamsewebwinkel: Monizze

Als webshopeigenaar weet u het al goed: e-commerce is steeds belangrijker aan het worden. Het online verkoop toont elk jaar stijgende cijfers, met meer mensen die regelmatiger online aankopen doen. Er zijn meerdere redenen daarvoor: online kopen is voor veel mensen handiger, omdat het 24/7 en van thuis kan. Klanten hebben ook vaak meer keuze online. De coronacrisis heeft nog een boost aan deze trend gegeven, omdat vele fysieke winkels hun deuren moesten sluiten, terwijl dat niet het geval was voor de meeste webshops.

Deze marktontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Marktspelers die vroeger bleken aan fysieke verkooppunten verbonden te zijn, treden nu ook online op. Dat is ook het geval voor Monizze, een bedrijf die de markt van extralegale voordelen wil digitaliseren.

Maaltijdcheques online gebruiken… kan dat?

Monizze is de eerste 100% Belgische en 100% digitale uitgever van onder andere maaltijd-, eco- en cadeaucheques. Haar missie is om werkgevers, werknemers en lokale handelaars dichter bij elkaar te brengen. Werknemers krijgen van hun werkgevers extra koopkracht in de vorm van verschillende cheques, die ze dan binnen een netwerk van aangesloten handelaars kunnen uitgeven. Deze cheques kunnen enkel in België gebruikt worden. Het is dus geld dat gegarandeerd ten goede komt aan de Belgische economie.

Sommige mensen denken nog dat deze cheques – of “extralegale voordelen” – enkel in grote supermarkten of elektro winkels gebruikt worden. Toch is dat enkel een stereotype! Veel mensen geven ook hun cheques uit bij lokale handelaars, en nu ook steeds vaker online.

Op dit vlak is Monizze een leider binnen de markt, met haar 100% digitale oplossingen, haar online platform Dealzz en haar netwerk van webwinkels. Een netwerk dat u nu lid van kunt worden, tegen zeer voordelige voorwaarden!

Waarom Monizze op uw online winkel aanvaarden?

Het aanbieden van de Monizze-cheque betalingsmethode op een e-commerce site vereenvoudigt de aankoop voor de consument: hij kan zijn cheques gebruiken om zijn koopkracht te boosten zonder zich te hoeven verplaatsten. Er zijn jaarlijks meer dan € 500 miljoen uitgekeerd als Monizze-cheques. Dat zijn € 500 miljoen die wachten om in uw webwinkel uitgegeven te worden!

Het aanvaarden van de Monizze-cheques is ook een manier om aan de loyaliteit van uw klanten te bouwen binnen een netwerk van 450.000 begunstigden. De Monizze-gebruikers krijgen regelmatig nieuwe cheques die ze opnieuw in uw zaak kunnen uitgeven. Het is ook een opportuniteit om meer zichtbaarheid aan uw online winkel te geven: als u zich aansluit, wordt uw winkel vermeld op de Monizze-website en in haar communicaties.

Bovendien zult u aan uw klanten tonen dat ze uw zaak kunnen vertrouwen: zoals met het Vlaamse Webwinkel-label, zijn de gebruikers gerustgesteld als ze zien dat een winkel door Monizze goedgekeurd is. Monizze staat voor veilige betalingen, en dat is ook waar voor u als webshopeigenaar. Dankzij een partnerschap met PSP-leveranciers is het aanvaarden van Monizze totaal risicoloos!

Ook op het vlak van investeringen loopt u geen risico: er zijn geen activatiekosten verbonden aan het aanvaarden van Monizze. Ze werken enkel met transactiekosten, wat betekent dat u niets betaalt als er geen transacties zijn. U hebt dus niets te verloren als u zich aansluit!

Als lid van Vlaamse Webwinkel geniet u ook van exclusieve voordelige voorwaarden: voor voedingsproducten (die dus met de Monizze maaltijdcheque gekocht kunnen worden), zijn uw transactiekosten verlaagd van 2 tot 1,75%. Voor andere producten (die met de eco- of cadeaucheques) is het tarief voor Vlaamse Webwinkel-leden 3,5% in plaats van 4%.

Verder nog, als u zich vóór 31/12/2021 bij Monizze aansluit, kunt u van nog lagere transactiekosten genieten, met name 1,5% in plaats van 2% en 3% in plaats van 4%. Deze lagere prijzen blijven geldig zo lang u bij Monizze aangesloten bent.

 

Welke cheques kunt u aanvaarden?

Als eerder gezegd geeft Monizze verschillende soorten cheques uit. Deze extralegale voordelen zijn gereglementeerde producten en er bestaan dus regels om ze te kunnen aanvaarden.

Maaltijdcheques kunnen enkel aanvaard worden voor de betaling van voedingsproducten. Dit kan gaan over bereide maaltijden of over ingrediënten die nog gekookt moeten worden. Dranken – inclusief alcoholische dranken – kunnen ook verkocht worden tegen maaltijdcheques.

Ecocheques kunnen enkel gebruikt worden om milieuvriendelijke producten te kopen. “Milieuvriendelijk” is een vaag concept, maar de regels rond ecocheques zijn wel streng. U kunt de volledige lijst van producten die in aanmerking komen hier terugvinden. De grootste categorieën zijn producten die een ecologisch or biologisch label dragen, producten die met duurzame mobiliteit te maken hebben, tuingereedschap en herbruikbare of gerecycleerde producten.

Cadeaucheques, in tegenstelling, kunnen aanvaard worden ongeacht het soort producten dat u verkoopt.

Hoe kunt u de Monizze-cheques betalingsmethode op uw online winkel aanbieden?

Monizze werkt voorlopig samen met twee PSP-leveranciers om haar betalingsmethode online beschikbaar te maken. Deze partners zijn Mollie en Ingenico.

Als u Mollie gebruikt voor het beheer van betalingen op uw online winkel (bij voorbeeld op platformen zoals WooCommerce, Prestashop, Sylius, Magento 2, Oro, Shopware ofwel Odoo), vul dan het volgende formulier in om door het team van Monizze gecontacteerd te worden.

Gebruikt u Ingenico? Schrijf u dan hier in en Monizze zal de oplossing activeren samen met u beheerder bij Ingenico.

Als u een andere tool gebruikt om betalingen op uw webwinkel te beheren, kunt u toch contact met Monizze opnemen. Haar team kan een directe integratie van hun betaalmiddelen aanbieden of zal u op de hoogte houden zodra nieuwe compatibele oplossingen beschikbaar zijn.

Indien u tegelijkertijd een fysieke zaak uitbaat, kunt u ook daar de Monizze-cheques aanvaarden. Meer informatie daarover krijgt u op de website van Monizze.

Klaar om uw klantenkring te zien groeien?

Sluit uw webshop aan bij Monizze om van de verlaagde transactiekosten te genieten via Vlaamsewebwinkel.

Info & aansluiten via Vlaamsewebwinkel: Monizze

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *