Vlaamse Wijnhuis in de kijker

Dolio Vinum (wijnvat in het Latijn) is een jonge wijnhandel opgericht door Wieland Marissens die resoluut voor een andere aanpak kiest, en niet voor de platgereden paden waar supermarkten en groothandelaren elkaar verdringen.

Dolio Vinum is gespecialiseerd in Oostenrijkse en Italiaanse wijnen en zijn er in geslaagd om enkele topwijnen te selecteren en exclusief op de markt te brengen aan een super prijs-kwaliteit verhouding. In de keuze van hun wijnen staan de begrippen kwaliteit, exclusiviteit en originaliteit bovenaan. Om dit blijvend waar te kunnen maken, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun klanten ligt bij Dolio Vinum de nadruk op nog enkele extra maatstaven.

Eerst en vooral kiezen zij voor kleinschalige familiebedrijven waar het volledige proces van wijn maken met liefde, passie en expertise door de hele familie wordt opgenomen. Zij delen de filosofie van Dolio Vinum. Kleinschaligheid geldt ook voor Dolio Vinum. De wijnen selecteren zij heel zorgvuldig met een tastingteam. Elke wijn wordt steeds uitvoerig geproefd en besproken. Dit resulteert in een beperkter aanbod, maar het garandeert dat Dolio Vinum trouw blijft aan hun overtuiging over wijn.

Meer info: Dolio Vinum

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *